TARIEVEN

(ALMOST) EVERYTHING COMES WITH A PRICE

Natuurlijk hangt het budget nauw samen met de specifieke situatie en het beoogde resultaat wat je voor ogen hebt om te willen bereiken. Samen kunnen wij vooraf een bewuste keuze maken om zodoende een juiste balans te vinden tussen prijs en kwaliteit.

Werkgebied en Locatie

Ik zoek graag de ruimte waar personen zich comfortabel voelen, dat zou bij jou thuis kunnen zijn of op de zaak. Een neutrale ruimte kan natuurlijk ook. Ik maak dan gebruik van locaties van “Het Coachhuis”, deze zijn in heel het land te vinden. De kosten van deze locatie zijn tussen de € 18,- tot € 26,- per uur. De kosten voor reistijd zijn onbelast en ik reken als reiskosten € 0.40 per gereden kilometer.

Relationele Familiebemiddeling

Het tarief voor familiemediation bedraagt € 82.50,- per persoon/per uur, exclusief btw. Wanneer de familiemediation uit meerdere personen bestaat, bedraagt het tarief voor de gezamenlijke familiegesprekken (tot een groep van 6 personen) € 165,- per uur exclusief btw.

Echtscheidingen

Het tarief voor familiemediation bedraagt € 165,- per uur, exclusief btw of € 82.50,- per uur voor individuele gesprekken. Echtscheidingen kunnen complex zijn en hierdoor veel maatwerk verlangen op relationeel of financieel vlak. Bij een doorsnee traject zijn er vier gesprekken á twee uur nodig. Daarnaast zijn er extra kosten voor het opstellen van het convenant, een Nibud draagkrachtberekening, de juridische/proceskosten en griffierecht kosten. De standaardkosten voor een gemiddeld traject komen tussen de € 1300,- á € 1600,- per persoon, inclusief btw. Mogelijk heb je recht op een “toevoeging”, de overheid betaald dan het grootste gedeelte. Lees verder onder “Raad van Rechtsbijstand”.

Arbeidsmediation

Het tarief voor arbeidsmediation bedraagt € 175,- per uur, exclusief btw. Meestal zijn drie á vier gesprekken van anderhalf tot twee uur voldoende. Soms wordt een bedrijfsarts, HR-adviseur of advocaat bij de gesprekken betrokken. Dan is er wel eens meer tijd nodig. Bij arbeidsmediation betaalt de werkgeven meestal de hele factuur. 

Ouderschapsbemiddeling

Het tarief voor ouderschapsbemiddeling bedraagt € 82.50,- per ouder/per uur, exclusief btw. Voor de meeste trajecten zijn drie gesprekken á twee uur nodig. Een ouderschapsplan is dan inbegrepen. Er kunnen kosten bijkomen, wanneer er bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst nodig is of wanneer er meer gesprekken nodig zijn om de afspraken af te hechten. 

Raad van Rechtsbijstand

Bij de berekening van de financiële draagkracht wordt rekening gehouden met het inkomen en vermogen. Wanneer je aanspraak maakt op een toevoeging, betaald de overheid het grootste gedeelte van de kosten rechtstreeks aan de mediator. Slechts het overige deel -de zogeheten eigen bijdrage- (gemiddeld € 121,-) wordt door ons gefactureerd aan de betreffende cliënt. De inkomenseisen zijn per persoon, dus zo kan het zijn dat alleen jij of jouw partner aanspraak maakt op deze subsidie. Het inkomen wordt gemeten via het verzamelinkomen van 2 jaar geleden (dus in 2024 wordt gekeken naar 2022) Om aanspraak te kunnen maken dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Het verzamelinkomen is lager dan € 31.100,- voor alleenstaanden en € 44.400,- voor gehuwden, eenoudergezinnen, geregistreerde partners of samenwonenden.
  • Het vermogen (uitgezonderd eigen woning) mag niet hoger zijn dan 30.000,-

De aanvraag voor de RvR toevoeging wordt door mij verzorgt, inclusief de financiële afhandeling.

Rechtsbijstandverzekering

Veel rechtsbijstandsverzekeringen hebben mediation in hun pakket. Afhankelijk van het type verzekering vergoeden zij vaak een groot gedeelte van de kosten voor (echt)scheiding via mediation. Heb je een rechtsbijstandverzekering? Check dan voor allerzekerheid de polisvoorwaarden.

Een terugbelverzoek achterlaten?

Ervaringen van anderen:

Positief, objectief, vriendelijk en duidelijk, vasthoudend, altijd beschikbaar, een echte rots in de branding. Door zijn vasthoudendheid en overtuiging dat er toch een kans van slagen is op een opening, heeft hij een vastzittende situatie weer open weten te maken. Heel dankbaar dat we Ferry hebben ingeschakeld. 

A

15 sep 2022

We hebben Ferry leren kennen als een zeer open, bekwaam en deskundig persoon. Gaf veel ruimte voor discussies, maar greep op tijd en rustig in als het nodig was en leidde het gesprek zonder waardeoordeel in de juiste richting. We hebben heel veel aan zijn deskundige mediation gehad, we zijn blij dat we hem hebben ontmoet.

B&G

18 jul 2023

Wij hebben een uitstekende mediator gehad met veel kennis en ervaring op het gebied van (relationele) conflicten. Ferry kan heel goed de balans vinden tussen theorie & praktijk en zo iedereen keer op keer weer meekrijgen en de neuzen dezelfde kant op laten wijzen. Gewoonweg een harstikke warme en kundige professional!

Niko

11 juli 2023

De ervaring met The point Q is erg goed bevallen. Er is snel gehandeld. Er wordt op een prettige manier gecommuniceerd en het leert je ook nog eens iets over jezelf. Het traject is altijd spannend maar je voelt dat je serieus wordt genomen en er wordt gezocht naar een oplossing. Tevens is de afhandeling ook goed, nazorg en afronding.

Roy

27 jan 2023

Neutraal en professioneel

Opgeleid en gekwalificeerd

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ferry is aangesloten bij:

MfN Register
RVR
VAN
ADR
NMv
KVSS
Het Mediators Collectief
Ferry Francois

Vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Kiezen voor mediation betekent zelf verantwoording en regie nemen voor de oplossingen. Natuurlijk kun jullie daarbij wel wat professionele support gebruiken!

Kennismaken?

 Bel of mail Ferry!

The Point Q

Afroditekade 67
1076 DP Amsterdam

Linkedin

De kleine lettertjes

Alle rechten voorbehouden | The Point Q | Oog op Marketing

Call Now Button