OVER FERRY FRANCOIS

Creatief ondernemer, ADR-specialist en MfN-registermediator

Ferry Francois

Zaken mogelijk maken door samen te onderzoeken hoe het wel zou kunnen. Een mindset bereiken om de betrokkenen weer in hun persoonlijke kracht te zetten. Van “jawel, maar…. “ naar “ja, precies!” Onderdeel zijn van welke flow dan ook. Wat wordt er gezegd, wat er nog niet gezegd is of wat lijkt de persoon te zeggen zelfs zonder woorden? Welke energie brengt een vorm van bewogenheid om alternatieve woorden te vinden, die soms vanzelfsprekend lijken? Wat is er voor nodig om te kunnen accepteren wat het is en weer vooruit te kijken verder dan de verwikkelingen?

Als ondernemer heb ik ruim 25 jaar voor vele uitdagingen gestaan in associatie met een aantal gerenommeerde Italiaanse modehuizen voor de Nederlandse markt. Deze ervaring heeft het fundament gelegd voor mijn huidige functie als MfN mediator. Om tegelijktijdig voor meerdere belangen te kunnen staan maar altijd gericht op de meerwaarde van een duurzame relatie.

Ferry Francois

“Als betrokkenen van elkaar zien dat de ander eruit wil komen, neemt de eigen bereidheid ook toe.”

Ervaringen van anderen:

Positief, objectief, vriendelijk en duidelijk, vasthoudend, altijd beschikbaar, een echte rots in de branding. Door zijn vasthoudendheid en overtuiging dat er toch een kans van slagen is op een opening, heeft hij een vastzittende situatie weer open weten te maken. Heel dankbaar dat we Ferry hebben ingeschakeld. 

A

15 sep 2022

We hebben Ferry leren kennen als een zeer open, bekwaam en deskundig persoon. Gaf veel ruimte voor discussies, maar greep op tijd en rustig in als het nodig was en leidde het gesprek zonder waardeoordeel in de juiste richting. We hebben heel veel aan zijn deskundige mediation gehad, we zijn blij dat we hem hebben ontmoet.

B&G

18 jul 2023

Wij hebben een uitstekende mediator gehad met veel kennis en ervaring op het gebied van (relationele) conflicten. Ferry kan heel goed de balans vinden tussen theorie & praktijk en zo iedereen keer op keer weer meekrijgen en de neuzen dezelfde kant op laten wijzen. Gewoonweg een harstikke warme en kundige professional!

Niko

11 juli 2023

De ervaring met The point Q is erg goed bevallen. Er is snel gehandeld. Er wordt op een prettige manier gecommuniceerd en het leert je ook nog eens iets over jezelf. Het traject is altijd spannend maar je voelt dat je serieus wordt genomen en er wordt gezocht naar een oplossing. Tevens is de afhandeling ook goed, nazorg en afronding.

Roy

27 jan 2023

Ik heb gemerkt dat de kernwaardes van mediation vrijwel parallel lopen met commerciële uitgangspunten:

✓   Verbeteren van de onderlinge samenwerking.

✓   Toekomstgerichte oplossingen zoeken ter bevordering van processen of om aanvullende, noodzakelijke wensen te kunnen realiseren: evalueren.

✓   Het onderhandelen vanuit een win/win perspectief.

✓   Samen sparren over toekomst en verleden; wat ging er mis, wat kan er beter?

✓   Welke uitgangspunten zijn nuttig en hoe kun je deze samen toepassen?

Een terugbelverzoek achterlaten?

Partners

VERTROUWEN & COMMUNICATIE

Ik besteed veel aandacht aan de vertrouwelijke individuele intakegesprekken vooraf, zodat de betrokkenen in alle openheid vrijuit kunnen spreken. Om samen de grote lijnen te verkennen en transparantie te brengen in onderliggende motieven, zorgen, behoeftes, wensen en beweegredenen, samengevat als het persoonlijke belang. Dit geeft beide een zekere vorm van houvast om met meer vertrouwen met elkaar in gesprek te gaan.

Ik ben gewend met uiteenlopende situaties om te gaan door puur de focus te richten op dynamiek van de onderlinge interactie. Nieuwe openingen te vinden in de wisselwerking om weer terug in gesprek te komen. Ondersteuning te bieden in impasses, die onvermijdelijk zullen ontstaan. Om het echte probleem op tafel te krijgen, vanuit de erkenning van het verschil van inzicht, gericht om er samen uit te willen komen. Het kunnen loslaten van posities, door het benutten van de wederzijdse belangen die vanzelf alternatieve oplossingen in zich meebrengen. Soms via paadjes die grenzen aan de basisprincipes mediation, in de richting van vertrouwenspersoon, personal coach of sparringpartner. Mijn uitgangspunt blijft natuurlijk dat ik mij onafhankelijk en neutraal opstel, maar vanuit een meerzijdige persoonlijke betrokken benadering.

TRAININGEN EN RELEVANTE OPLEIDINGEN

Ik heb de postdoctorale mediationopleiding gevolgd tot Legal Mediator aan het ADR instituut, de meest veelzijdige opleiding in Nederland, waaraan toonaangevende mediators verbonden zijn. Hierna heb ik mij verder gespecialiseerd tot gecertificeerd arbeidsmediator en family mediator. Harvard onderhandelen is een competentie om verder te kunnen komen door wederzijdse belangen te kunnen spiegelen naar een andere realiteit. Ik heb mij toegelegd tot transformatieve mediation, een vorm die de nadruk legt op gevoelstaal om verder te kunnen inzoomen op puur de dynamiek van de onderlinge interactie. Vervolgens kan systemisch werken binnen mediation tot nieuwe inzichten leiden, om vooral oog te houden op het allesomvattende grotere geheel.

“Je kunt pas beginnen met een brug te bouwen, wanneer de kloof echt zichtbaar wordt.”

Ferry is aangesloten bij:

MfN Register
RVR
VAN
ADR
NMv
KVSS
Het Mediators Collectief

Kennismaken?

 Bel of mail Ferry!

The Point Q

Afroditekade 67
1076 DP Amsterdam

Linkedin

De kleine lettertjes

Alle rechten voorbehouden | The Point Q | Oog op Marketing

Call Now Button