OVER OUDERSCHAPSBEMIDDELING

(WEER) LIEVE OUDERS VAN ELKAAR

Eigenlijk ging het een tijdje wel weer. De onderlinge communicatie was tot het minimum beperkt. Dus zolang er niet zoveel speelt, was er eigenlijk ook niet zo veel mis.

Toch bleven de onderlinge discussies aanhouden, soms over de kleinste dingetjes, over hoe het juist niet had moeten verlopen. Over de planning tussenbeide of over het wel en wee van de schoolvakanties. Of over allerlei andere onbegrepen misvattingen. Hoe weinig besef en wat een kleine moeite het zou zijn geweest om onderlinge afspraken wel eens te willen respecteren. Je ziet de verschillen, die er eigenlijk altijd al waren. Over botsende persoonlijkheden met twee totaal verschillende belevingswerelden. Pfff. Je bent er nu wel eens helemaal klaar mee!

Misschien is het er ook niet gemakkelijker op geworden, sinds er nieuwe levenspartners in beeld kwamen. De nieuwe partners? Die zijn het op dat punt trouwens roerend met je eens. Het is er eerder nog ongemakkelijker op geworden, vooral ook voor de kinderen.

De gezamenlijke opvoeding valt zo ook niet mee, wanneer het zelden verloopt zoals het vooraf consequent gepland was. Gedoseerd support bieden bij huiswerk, coachend of wat meer sturend? Wat was toch beter gebleken? Hoeveel schermtijd, TikTok, Playstation is niet normaal? Vriendjes en vriendinnetjes, wat mogen die allemaal wel?

Ferry Francois
De Kinderen

OUDERSCHAPSBEMIDDELING: VOOR NA DE SCHEIDING

Voordat je het weet, hebben jullie allebei precies een andere oplossing of een tegengestelde remedie gevonden. The battle between the good-mom and the bad-dad, of precies andersom. De kinderen vinden het allemaal maar wat verwarrend of worden er eerder wat ongemakkelijk van. Om op deze manier met hun ouders te moeten dealen, wanneer ze steeds zo raar tegen elkaar blijven doen. Waarom is dat nu eigenlijk nodig? En waarover precies blijven zij zich telkens zo druk maken? Over het goede voorbeeld?

Ouderschapsbemiddeling gaat over het willen afhechten, over datgene wat gedurende de periode van de scheiding er nog niet van gekomen is. Gestapelde problematiek over allerlei incidenten, waarbij een neutrale, maar betrokken communicatie wonderen had kunnen verrichten. Over en weer.

Ouders blijf je voor altijd en er liggen nog zo veel mooie (unieke) momenten in het verschiet.

Nu kun je denken. Ja een mooi verhaal, dat gaat bij ons niet werken! En dat is misschien dan wel de basis van alles bij elkaar opgeteld.

De Kinderen

“Wanneer je vaker zegt: het blijft toch de vader of moeder van m’n kinderen, dan heb je het eigenlijk over je ex.”

Ervaringen van anderen:

Positief, objectief, vriendelijk en duidelijk, vasthoudend, altijd beschikbaar, een echte rots in de branding. Door zijn vasthoudendheid en overtuiging dat er toch een kans van slagen is op een opening, heeft hij een vastzittende situatie weer open weten te maken. Heel dankbaar dat we Ferry hebben ingeschakeld. 

A

15 sep 2022

We hebben Ferry leren kennen als een zeer open, bekwaam en deskundig persoon. Gaf veel ruimte voor discussies, maar greep op tijd en rustig in als het nodig was en leidde het gesprek zonder waardeoordeel in de juiste richting. We hebben heel veel aan zijn deskundige mediation gehad, we zijn blij dat we hem hebben ontmoet.

B&G

18 jul 2023

Wij hebben een uitstekende mediator gehad met veel kennis en ervaring op het gebied van (relationele) conflicten. Ferry kan heel goed de balans vinden tussen theorie & praktijk en zo iedereen keer op keer weer meekrijgen en de neuzen dezelfde kant op laten wijzen. Gewoonweg een harstikke warme en kundige professional!

Niko

11 juli 2023

De ervaring met The point Q is erg goed bevallen. Er is snel gehandeld. Er wordt op een prettige manier gecommuniceerd en het leert je ook nog eens iets over jezelf. Het traject is altijd spannend maar je voelt dat je serieus wordt genomen en er wordt gezocht naar een oplossing. Tevens is de afhandeling ook goed, nazorg en afronding.

Roy

27 jan 2023

Kosten

SCHEIDING SAMENWONERS MET KINDEREN/OUDERSCHAPSBEMIDDELING NA SCHEIDING

In geval van samenwoners vervallen automatisch de juridische kosten. Toch kan het verstandig zijn om financiële bindende afspraken, bijvoorbeeld m.b.t het gezamenlijke woonhuis of evt. onderlinge pensioenaanspraken volgens de samenlevingsovereenkomst toch op te nemen in een vaststellingsovereenkomst. Het standaard uurtarief ouderschapsbemiddeling € 82,50 per ouder, p/u exclusief btw. Hieronder een voorbeeld van de kosten o.b.v. gemiddeld aantal uren en ‘standaard’ werkzaamheden. 

Standaardkosten mediation o.b.v. (beperkte) gemeenschap van goederen. Inclusief reistijd en telefonische consulten.

UrenTariefExcl. btwIncl. btw
Kennismakingsgesprek ouder A & B (Vrijblijvend)0,5€ 0€ 0€ 0
a) Intakegesprek op locatie ouder A2€ 82,50€ 165,00€ 199,65
b) Intakegesprek op locatie ouder B2€ 82,50€ 165,00€ 199,65
– Mediationgesprek 1 ouder A & B2€ 165,00€ 330,00€ 399,30
– Ouderschapsplan inbegrepen
– Nibud draagkrachtberekeningen PAL/KAL incl. toeslagen – Optioneel€ 185,00€ 223,85
– Mediationgesprek 2 ouder A & B2€ 165,00€ 330,00€ 399,30
– Mediationgesprek 3 ouder A & B1€ 165,00€ 165,00€ 199,65
Totale Kosten:€ 1.621,40Incl. btw
Totale kosten ouder A:€ 810,70Incl. btw
Totale kosten ouder B:€ 810,70Incl. btw

 

Neutraal en professioneel

Opgeleid en gekwalificeerd

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kennismaken?

 Bel of mail Ferry!

The Point Q

Afroditekade 67
1076 DP Amsterdam

Linkedin

De kleine lettertjes

Alle rechten voorbehouden | The Point Q | Oog op Marketing

Call Now Button