OVER MEDIATION

CONFLICTBENADERING MEDIATION

THE POWER OF COMMUNICATION

Mediation richt zich niet specifiek op het oplossen van het conflict, maar zoekt naar de belangen die erachter zitten. Wat kan er nog meer en waar gaat het echt om? De focus leggen op de uitdagingen en het vormen van gemeenschappelijke doelen. Waar kom je dan op uit?

Transformatieve mediation stelt de onderlinge communicatie en de interactie naar elkaar als het uitgangspunt om te komen tot de natuurlijke, gewenste onderlinge verstandhouding. Wat maakt het nu precies lastig om de onderlinge intenties te vertalen naar de oorspronkelijke kracht en waar ligt de toegevoegde waarde?

Het zoeken naar de juiste frequentie. Waar ligt de balans van jouw inbreng of grenzen en de belangen of verwachtingen van de directe omgeving. Elkaar vinden in een andere verhaallijn, zoals je deze nog niet had bekeken en zonder dat je elkaar bewust hoeft te ‘veranderen’.

De grondlegger van deze oervorm van mediation Baruch Bush, vat het zo samen: “Helping to say, what you are saying”. Why (wat maakt het belangrijk)? What (voor welke reden)? and How (hoe wil je verder)?

Mediation Gesprekken

Ervaringen van anderen:

Positief, objectief, vriendelijk en duidelijk, vasthoudend, altijd beschikbaar, een echte rots in de branding. Door zijn vasthoudendheid en overtuiging dat er toch een kans van slagen is op een opening, heeft hij een vastzittende situatie weer open weten te maken. Heel dankbaar dat we Ferry hebben ingeschakeld. 

A

15 sep 2022

We hebben Ferry leren kennen als een zeer open, bekwaam en deskundig persoon. Gaf veel ruimte voor discussies, maar greep op tijd en rustig in als het nodig was en leidde het gesprek zonder waardeoordeel in de juiste richting. We hebben heel veel aan zijn deskundige mediation gehad, we zijn blij dat we hem hebben ontmoet.

B&G

18 jul 2023

Wij hebben een uitstekende mediator gehad met veel kennis en ervaring op het gebied van (relationele) conflicten. Ferry kan heel goed de balans vinden tussen theorie & praktijk en zo iedereen keer op keer weer meekrijgen en de neuzen dezelfde kant op laten wijzen. Gewoonweg een harstikke warme en kundige professional!

Niko

11 juli 2023

De ervaring met The point Q is erg goed bevallen. Er is snel gehandeld. Er wordt op een prettige manier gecommuniceerd en het leert je ook nog eens iets over jezelf. Het traject is altijd spannend maar je voelt dat je serieus wordt genomen en er wordt gezocht naar een oplossing. Tevens is de afhandeling ook goed, nazorg en afronding.

Roy

27 jan 2023

Een terugbelverzoek achterlaten?

PERSOONLIJKE OVERWEGINGEN

THE GOLDEN RULES

  • ✓   Zie het probleem als een gemeenschappelijke factor, zodat beide hierover de verantwoording kunnen delen.
  • ✓   Geef dynamiek aan vaste standpunten door ze te verplaatsten in tijd, te wisselen van persoon of te plaatsen in andere omstandigheden.
  • ✓   Probeer problemen geen persoonlijke naam te geven maar omschrijf de achterliggende intenties en motivatie.
  • ✓   Analyseer of er een logica valt te ontdekken vanuit het karakter van de persoonlijkheden of de krachten die verder een rol spelen in het conflict.
  • ✓   Altijd en nooit creëert geen waarde.
  • ✓   Action is reaction.
  • ✓   Wat staat er op het spel? Omschrijf de drie situaties vanuit jouw perspectief: win/lose, lose/win en win/win.
  • ✓   Wat als er helemaal geen overstemming tot stand kan komen, wat is dan jouw beste alternatief?

Neutraal en professioneel

Opgeleid en gekwalificeerd

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kennismaken?

 Bel of mail Ferry!

The Point Q

Afroditekade 67
1076 DP Amsterdam

Linkedin

De kleine lettertjes

Alle rechten voorbehouden | The Point Q | Oog op Marketing

Call Now Button