MEDIATION IS NOT AN ALTERNATIVE, IT’S MORE A MANNER.

Mediator Ferry Francois

Een echtscheiding kan nogal stressvol en emotioneel zijn, er komt immers nogal wat op jullie af. Ferry kan jullie begeleiden en ervoor zorgen dat de scheiding netjes wordt afgehandeld. Eerlijke en duurzame oplossingen, dat is waar het om gaat. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Ferry Francois heeft vele echtscheidingen mogen begeleiden. Hij streeft ernaar om de emotionele lasten te verlichten, door alle gecompliceerde zaken in kaart te brengen ontstaat er weer rust.

Ervaringen van anderen:

Positief, objectief, vriendelijk en duidelijk, vasthoudend, altijd beschikbaar, een echte rots in de branding. Door zijn vasthoudendheid en overtuiging dat er toch een kans van slagen is op een opening, heeft hij een vastzittende situatie weer open weten te maken. Heel dankbaar dat we Ferry hebben ingeschakeld. 

A

15 sep 2022

We hebben Ferry leren kennen als een zeer open, bekwaam en deskundig persoon. Gaf veel ruimte voor discussies, maar greep op tijd en rustig in als het nodig was en leidde het gesprek zonder waardeoordeel in de juiste richting. We hebben heel veel aan zijn deskundige mediation gehad, we zijn blij dat we hem hebben ontmoet.

B&G

18 jul 2023

Wij hebben een uitstekende mediator gehad met veel kennis en ervaring op het gebied van (relationele) conflicten. Ferry kan heel goed de balans vinden tussen theorie & praktijk en zo iedereen keer op keer weer meekrijgen en de neuzen dezelfde kant op laten wijzen. Gewoonweg een harstikke warme en kundige professional!

Niko

11 juli 2023

De ervaring met The point Q is erg goed bevallen. Er is snel gehandeld. Er wordt op een prettige manier gecommuniceerd en het leert je ook nog eens iets over jezelf. Het traject is altijd spannend maar je voelt dat je serieus wordt genomen en er wordt gezocht naar een oplossing. Tevens is de afhandeling ook goed, nazorg en afronding.

Roy

27 jan 2023

SCHEIDEN VOELT ALS HET VERTROUWDE TE MOETEN LOSLATEN OM ER TEGELIJKERTIJD OP TE VERTROUWEN WEER EEN FRISSE START TE ZULLEN MAKEN.

Conflicten zijn lastig en lang niet altijd te vermijden. Het lijken soms onoplosbare patstellingen, over en weer. Veranderde omstandigheden of gedwongen beslissingen kunnen leiden tot grote, niet direct inzichtelijke consequenties. Het doel wat je voor ogen had wordt plotseling zwaar gehinderd. Vaak lijkt het juridische perspectief de meest logische eerste stap om argumenten het nodige gewicht mee te geven. Waar sta ik en hoe sta ik zo stevig mogelijk?

Het is ook de weg van verdere verwijdering en onbegrip. Automatisch worden mogelijkheden beperkt tot de gecreëerde werkelijkheid. Overeenstemming vinden door verder te forceren geeft veel druk en weerstand.

Is hiermee dan niet een belangrijke fase overgeslagen? De kans om meer duidelijkheid te krijgen, het creëren van alternatieve opties en hierin de ruimte te vinden voor oplossingen die kunnen aansluiten op wederzijdse doelen?

Scheiden

Een terugbelverzoek achterlaten?

Hoe werkt het?

1.

Kennismaking en intake

 • ✓   De scheidingsmelding naar elkaar, leven er twijfels over de uiteindelijke beslissing?
 • ✓   Wat zijn voor jullie de lastige onderwerpen, die telkens nauwelijks bespreekbaar blijken te zijn? Willen jullie daarover praten? Misschien eerst liever apart van elkaar?
 • ✓   Welke basisafspraken willen jullie nu alvast maken om wat meer innerlijke rust te creëren in de huidige situatie?

2.

Inventarisatie

 • ✓   Ondertekenen van de mediationovereenkomst.
 • ✓   Doornemen van de checklist van benodigde documenten en persoonlijke gegevens.

3.

Gesprekken

 • ✓   Kinderen komen van rechts en gaan boven alles!
 • ✓   Bespreken en opstellen van het ouderschapsplan.
 • ✓   De onderlinge zorgverdeling en verdeling van de schoolvakanties.
 • ✓   Bepalen van de ouderschapsbijdrage volgens NIBUD draagkrachtberekening.
 • ✓   Inzicht verkrijgen in de onderlinge financiën.
 • ✓   Mogelijkheden onderzoeken woning (evt. uitkoop partner, verkoop woning, onverdeeld laten, overnemen huurcontract??)
 • ✓   Bepalen van eventuele partneralimentatie, zijn er eventueel mogelijkheden voor definitieve afkoop?
 • ✓   Verdeling van vermogen (volgens beperkte gemeenschap –vanaf januari 2018- , of gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden)
 • ✓   Onderlinge aanspraken pensioen en (kapitaal) verzekeringen.
 • ✓   Bespreken taxatie/waardebepaling woonhuis, inboedel en hypotheek in overleg met financieel specialist.
 • ✓   Bespreken financiën, het vermogen en pensioen, indien gewenst met een financieel adviseur of fiscalist.

4.

Officiële documenten & juridische afhandeling

 • ✓   Opstellen en ondertekenen van het convenant en/of ouderschapsplan.
 • ✓   Na ondertekening van alle documenten, wordt door onze jurist de juridische procedure in werking gezet.
 • ✓   Het gezamenlijke verzoekschrift wordt bij de rechtbank ingediend.
 • ✓   Na het afgeven van de beschikking wordt de scheiding ingeschreven in het register van burgerlijke stand.

5.

Nazorg

 • ✓  Na het definitief maken van de scheiding, is er natuurlijk voldoende ruimte voor zaken zijn waarover nog vragen kunnen zijn.

Neutraal en professioneel

Opgeleid en gekwalificeerd

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ferry is aangesloten bij:

MfN Register
RVR
VAN
ADR
NMv
KVSS
Het Mediators Collectief
Ondertekenen

EEN SAMENLEVINGSOVEREENKOMST?

Hebben jullie destijds bij een notaris een samenlevingsovereenkomst gesloten, dan staan daar de nodige afspraken in hoe zaken geregeld moeten worden nadat de relatie eindigt. Maar tijdens de relatie kunnen ook (stilzwijgend) afwijkende afspraken gemaakt zijn. Ook zonder samenlevingsovereenkomst is er vaak sprake van gezamenlijk vermogen. Hebben jullie een gezamenlijke woning of onderneming? En wat zijn precies de onderlinge afspraken over de inboedel? In dit geval is het verstandig om een vaststellingsovereenkomst te laten opstellen (been beknopt convenant) waarmee jullie de keuze kunnen maken om dit document eventueel te laten bekrachtigen door een notaris. Wanneer jullie kinderen hebben dient er in elk geval een ouderschapsplan tussen jullie worden opgemaakt. Dus ook zonder een samenlevingsovereenkomst.

WIJZIGINGEN IN DE TOEKOMST?

In de jaren na de scheiding of verbreking van de relatie kunnen er omstandigheden zijn om jullie afspraken te willen aanpassen. Bijvoorbeeld als het inkomen van één van jullie structureel verandert. Of wanneer de wens bestaat om de onderlinge zorgverdeling van de kinderen te willen veranderen. Om deze reden staat er in het ouderschapsplan en/of convenant of een vaststellingsovereenkomst een mediationclausule opgenomen, om onder begeleiding van een samen gekozen mediator de gemaakte afspraken te kunnen evalueren naar de actuele persoonlijke omstandigheden.

“Als betrokkenen van elkaar zien dat de ander eruit wil komen, neemt de eigen bereidheid ook toe.”

Ferry Francois

Vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Kiezen voor mediation betekent zelf verantwoording en regie nemen voor de oplossingen. Natuurlijk kun jullie daarbij wel wat professionele support gebruiken!

Kennismaken?

 Bel of mail Ferry!

The Point Q

Afroditekade 67
1076 DP Amsterdam

Linkedin

De kleine lettertjes

Alle rechten voorbehouden | The Point Q | Oog op Marketing

Call Now Button