OVER ECHTSCHEIDINGSMEDIATION

SCHEIDEN VOELT ALS HET VERTROUWDE TE MOETEN LOSLATEN OM ER TEGELIJKERTIJD OP TE VERTROUWEN WEER EEN FRISSE START TE ZULLEN MAKEN.

Ook al is er geen weg meer terug, vooralsnog voelt de weg vooruit als één dichte mistbank. Gedachtes breken je op en zetten je hele leven op z’n kop. Voor elk ingewikkeld thema wil je het liefst direct een uitgemeten oplossing. Je blijft maar piekeren over wat er in ieder geval direct zal moeten gebeuren of wat andersom helemaal niet zo gemakkelijk zal gaan werken. Hoe moet nou dat met de kinderen? En het huis dan? Hoe staat het eigenlijk met de financiën, wanneer je er uiteindelijk helemaal alleen voor komt te staan?

Je ziet jouw levenspartner ineens met heel andere ogen. Juist nu er zoveel voor jullie op het spel staat, voel je eerder de vertwijfeling over wat voorheen vanzelfsprekend leek. Hoe communiceer je samen op constructieve wijze, op het moment dat gevoelens je in de steek laten?

Stap voor stap. En daar kunnen jullie wel wat professionele support bij gebruiken. Om inzicht te krijgen over jullie zorgen en toekomstplannen. Om voldoende tijd te willen nemen om samen te verkennen welke opties er precies kunnen aansluiten op wederzijdse doelen en persoonlijke uitgangspunten.

Ferry Francois

“It’s not the heavy load that breaks you up, it’s the way you choose carrying it.”

Ervaringen van anderen:

Positief, objectief, vriendelijk en duidelijk, vasthoudend, altijd beschikbaar, een echte rots in de branding. Door zijn vasthoudendheid en overtuiging dat er toch een kans van slagen is op een opening, heeft hij een vastzittende situatie weer open weten te maken. Heel dankbaar dat we Ferry hebben ingeschakeld. 

A

15 sep 2022

We hebben Ferry leren kennen als een zeer open, bekwaam en deskundig persoon. Gaf veel ruimte voor discussies, maar greep op tijd en rustig in als het nodig was en leidde het gesprek zonder waardeoordeel in de juiste richting. We hebben heel veel aan zijn deskundige mediation gehad, we zijn blij dat we hem hebben ontmoet.

B&G

18 jul 2023

Wij hebben een uitstekende mediator gehad met veel kennis en ervaring op het gebied van (relationele) conflicten. Ferry kan heel goed de balans vinden tussen theorie & praktijk en zo iedereen keer op keer weer meekrijgen en de neuzen dezelfde kant op laten wijzen. Gewoonweg een harstikke warme en kundige professional!

Niko

11 juli 2023

De ervaring met The point Q is erg goed bevallen. Er is snel gehandeld. Er wordt op een prettige manier gecommuniceerd en het leert je ook nog eens iets over jezelf. Het traject is altijd spannend maar je voelt dat je serieus wordt genomen en er wordt gezocht naar een oplossing. Tevens is de afhandeling ook goed, nazorg en afronding.

Roy

27 jan 2023

Een terugbelverzoek achterlaten?

Hoe werkt het?

1.

Kennismaking en intake

 • ✓   De scheidingsmelding naar elkaar, leven er twijfels over de uiteindelijke beslissing?
 • ✓   Wat zijn voor jullie de lastige onderwerpen, die telkens nauwelijks bespreekbaar blijken te zijn? Willen jullie daarover praten? Misschien eerst liever apart van elkaar?
 • ✓   Welke basisafspraken willen jullie nu alvast maken om wat meer innerlijke rust te creëren in de huidige situatie?

2.

Inventarisatie

 • ✓   Ondertekenen van de mediationovereenkomst.
 • ✓   Doornemen van de checklist van benodigde documenten en persoonlijke gegevens.

3.

Gesprekken

 • ✓   Kinderen komen van rechts en gaan boven alles!
 • ✓   Bespreken en opstellen van het ouderschapsplan.
 • ✓   De onderlinge zorgverdeling en verdeling van de schoolvakanties.
 • ✓   Bepalen van de ouderschapsbijdrage volgens NIBUD draagkrachtberekening.
 • ✓   Inzicht verkrijgen in de onderlinge financiën.
 • ✓   Mogelijkheden onderzoeken woning (evt. uitkoop partner, verkoop woning, onverdeeld laten, overnemen huurcontract??)
 • ✓   Bepalen van eventuele partneralimentatie, zijn er eventueel mogelijkheden voor definitieve afkoop?
 • ✓   Verdeling van vermogen (volgens beperkte gemeenschap –vanaf januari 2018- , of gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden)
 • ✓   Onderlinge aanspraken pensioen en (kapitaal) verzekeringen.
 • ✓   Bespreken taxatie/waardebepaling woonhuis, inboedel en hypotheek in overleg met financieel specialist.
 • ✓   Bespreken financiën, het vermogen en pensioen, indien gewenst met een financieel adviseur of fiscalist.

4.

Officiële documenten & juridische afhandeling

 • ✓   Opstellen en ondertekenen van het convenant en/of ouderschapsplan.
 • ✓   Na ondertekening van alle documenten, wordt door onze jurist de juridische procedure in werking gezet.
 • ✓   Het gezamenlijke verzoekschrift wordt bij de rechtbank ingediend.
 • ✓   Na het afgeven van de beschikking wordt de scheiding ingeschreven in het register van burgerlijke stand.

5.

Nazorg

 • ✓  Na het definitief maken van de scheiding, is er natuurlijk voldoende ruimte voor zaken zijn waarover nog vragen kunnen zijn.

Kosten

99,ECHTSCHEIDINGEN OF ONTBINDEN VAN EEN GEREGISTREERD PARNERSCHAP MET KINDEREN

(Echt)scheidingen kunnen complex zijn en hierdoor veel maatwerk verlangen op relationeel of financieel vlak. Standaard uurtarief echtscheidingsmediation € 165 per uur exclusief btw en € 82,5 per persoon per uur. Dat laatste tarief wordt bij individuele gesprekken gehanteerd. Hieronder een voorbeeld van de kosten o.b.v. gemiddeld aantal uren en ‘standaard’ werkzaamheden. Standaardkosten mediation o.b.v. (beperkte) gemeenschap van goederen. Inclusief reistijd en telefonische consulten.

UrenTariefExcl. btwIncl. btw
Kennismakingsgesprek ouder A & B (Vrijblijvend)0,5€ 0€ 0€ 0
a) Intakegesprek op locatie ouder A2€ 82,50€ 165,00€ 199,65
b) Intakegesprek op locatie ouder B2€ 82,50€ 165,00€ 199,65
– Mediationgesprek 1 ouder A & B2€ 165,00€ 330,00€ 399,30
– Ouderschapsplan inbegrepen
– Nibud draagkrachtberekeningen PAL/KAL incl. toeslagen€ 185,00€ 223,85
– Opstellen Convenant (inclusief vermogensopstelling)€ 385,00€ 465,85
– Mediationgesprek 2 ouder A & B2€ 165,00€ 330,00€ 399,30
– Mediationgesprek 3 ouder A & B1€ 165,00€ 165,00€ 199,65
– Juridische kosten/proceskosten advocaat€ 365,00€ 441,65
– Griffierecht (geen btw)€ 314,00€ 314,00
Totale Kosten:€ 2.842,90Incl. btw
Totale kosten ouder A:€ 1.421,45Incl. btw
Totale kosten ouder B:€ 1.421,45Incl. btw

 

Ondertekenen

EEN SAMENLEVINGSOVEREENKOMST?

Hebben jullie destijds bij een notaris een samenlevingsovereenkomst gesloten, dan staan daar de nodige afspraken in hoe zaken geregeld moeten worden nadat de relatie eindigt. Maar tijdens de relatie kunnen ook (stilzwijgend) afwijkende afspraken gemaakt zijn. Ook zonder samenlevingsovereenkomst is er vaak sprake van gezamenlijk vermogen. Hebben jullie een gezamenlijke woning of onderneming? En wat zijn precies de onderlinge afspraken over de inboedel? In dit geval is het verstandig om een vaststellingsovereenkomst te laten opstellen (been beknopt convenant) waarmee jullie de keuze kunnen maken om dit document eventueel te laten bekrachtigen door een notaris. Wanneer jullie kinderen hebben dient er in elk geval een ouderschapsplan tussen jullie worden opgemaakt. Dus ook zonder een samenlevingsovereenkomst.

WIJZIGINGEN IN DE TOEKOMST?

In de jaren na de scheiding of verbreking van de relatie kunnen er omstandigheden zijn om jullie afspraken te willen aanpassen. Bijvoorbeeld als het inkomen van één van jullie structureel verandert. Of wanneer de wens bestaat om de onderlinge zorgverdeling van de kinderen te willen veranderen. Om deze reden staat er in het ouderschapsplan en/of convenant of een vaststellingsovereenkomst een mediationclausule opgenomen, om onder begeleiding van een samen gekozen mediator de gemaakte afspraken te kunnen evalueren naar de actuele persoonlijke omstandigheden.

Neutraal en professioneel

Opgeleid en gekwalificeerd

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kennismaken?

 Bel of mail Ferry!

The Point Q

Afroditekade 67
1076 DP Amsterdam

Linkedin

De kleine lettertjes

Alle rechten voorbehouden | The Point Q | Oog op Marketing

Call Now Button